Voorbereid op vakantie, wat neem je mee?

Voorbereid op vakantie, wat neem je mee?

Wat neem je mee op vakantie? Lees hier waar je aan moet denken voor je baby en kleine kinderen om mee te nemen!

Het is weer zomervakantie! Massaal trekken we erop uit om even te genieten van wat tijd met het gezin. Door het mooie weer van de laatste weken, is de vakantie in de eigen land weer erg in trek. Toch vertrekken de meeste vakantiegangers nog altijd naar het buitenland. Met als favorieten Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Op vakantie gaan is altijd een hele onderneming. Zeker als je nog kleine kinderen hebt. Dan zijn een goede voorbereiding, een handige checklist en wat praktische tips essentieel om met een gerust hart met je kinderen op vakantie te gaan.

Een goede voorbereiding voor de vakantie

Met een goede voorbereiding kan je vakantiestress voorkomen. Als je tenminste ook nog kalm blijft, zodra iets anders loopt dan je vooraf had verwacht. Het begint met de keuze van het vakantieland. Is je kind snel van slag wanneer hij of zij in een andere omgeving is? Houd dan zoveel mogelijk het standaard dagritme aan en kies niet voor een avontuurlijke reis in een ver land.

 

Heb je je vakantiebestemming gekozen? Mooi! Dan is het tijd om op onderzoek uit te gaan. Je weet pas wat je in je koffer moet stoppen, als je weet wat voor weer het daar is. Koelt het snel af ’s avonds, is er kans op regen of is het juist alleen maar 30 graden. En bekijk gelijk wat voor faciliteiten je accommodatie biedt. Vervolgens kan een checklist je houvast bieden. Ik ga op vakantie met kinderen en ik neem mee…

Wij Nederlanders hebben altijd de neiging om álles mee te nemen. Dat is helemaal niet nodig! Je kan op je vakantiebestemming ook echt nog wel wat kopen, mocht je onverhoopt iets vergeten zijn. Voor je kinderen is het echter wel handig als je in ieder geval onderstaande dingen hebt ingepakt.

Wat moet je meenemen voor in het vliegtuig of de auto?

Laptop, tablet, kleurboek met potloden, boekjes. In ieder geval spulletjes om je kinderen bezig te houden tijdens de reis. Ook leuk is, is om op vaste tijden een klein cadeautje te geven.

Iets te eten, zoals een rijstwafel of koekje. Drinken mag je in het vliegtuig niet meenemen, maar kan je wel kopen.

Voor baby’s mag je wel babyvoeding meenemen of de vliegtuigmaatschappij biedt dat aan voor kinderen onder de 2 jaar. Check dat even voor je vertrekt.

De favoriete knuffel mag natuurlijk nooit ontbreken!

Meenemen op vakantie: kleding

Zorg voor verschillende setjes die je onderling kan combineren (zowel boven- als onderkleding), badkleding, een zonnehoedje om het hoofdje te beschermen tegen de felle zon, verschillende schoentjes, zoals slippers, slofjes, maar ook waterschoentjes.

Veiligheid op vakantie

Een goede zonbescherming met minimaal factor 20, een polsbandje waarop je je mobiele telefoonnummer kan schrijven, zodat je kindje altijd naar je terugkomt, wanneer je hem of haar onverhoopt kwijtraakt, hydrofieldoeken kan je overal voor gebruiken én zijn ook nog eens klein op te vouwen en als laatste een aparte toilettas voor je kinderen met o.a. paracetamol voor kinderen, een thermometer, zetpillen, pleisters, neusspray en een desinfectiemiddel.

Heb je alles? Dan kan je met een gerust hart op met je kinderen op vakantie. Goede reis!

SUBHEADING

Blog posts